Doktora içeriğine geri dön

Bu Sayfa bas

Hakkında

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Doktora Programı’nın amacı, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği konularında bilimsel araştırmalar yapabilen, bu konulara özgün çalışmalarla katkıda bulunabilen, eğitim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yapabilen ve yönetebilen araştırmacılar yetiştirmektir.

Doktora programımız YÖK onayıyla 2006 yılında başlamıştır. Program Bölümümüz araştırma laboratuvarları ile desteklenmektedir. Doktora programına kabul edilen öğrencilerin tümü burslu öğrenci statüsünde olup öğrenim harcı veya başka bir harç ödemezler. Diğer üniversitelerin doktora programlarıyla işbirlikleri çerçevesinde başka enstitülerden de ders alabilirler. Bütünleşik doktora programı ile lisans mezunu başarılı öğrenciler yüksek lisans yapmadan direkt doktora programına kabul edilebilirler.  Bölüm öğretim üyelerinin üniversite dışından destekli araştırma projelerinin (Avrupa Birliği, TÜBİTAK, Santez, vb.) çoğunda doktora öğrencileri görev almaktadır. Sağlam alt yapısı ve dinamik kadrosuyla Elektrik ve Elektronik Bölümü Doktora Programı her geçen yıl daha da güçlenmektedir.

Bu yazının kalıcı bağlantısı http://ee.yeditepe.edu.tr/tr/academic/graduate/phd/about/